SDE

Владика Ярослав: Ісус є нашою «радістю» і «скелею», завдяки якій наша неміч перемінюється в силу і оптимізм [фото]

27 жовтня 2020
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
25 жовтня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Миколі Лутчаку.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що недільне Євангеліє про воскресіння сина вдовиці з Наїн засвідчує, як Господь співчуває людині. "Він не є десь далеко поза хмарами, байдуже дивлячись на людське горе", - наголосив проповідник. Крім того, псальмопівець стверджує: "Господь близько до тих, в кого розбите серце, прибитих духом він спасає" (Пс 34, 19). Варто пам'ятати, що коли нам буде важко і здаватиметься, що всі на світі нас покинули, Господь з нами перебуває завжди. Він йде тоді нам назустріч.

Сьогодні Христос промовляє і до нас: «Встань!». "Це є успішний заклик до воскресіння і остаточним проголошенням Божої любові до життя. Це прекрасна і захоплююча можливість заглибитися в блиск Христового світла. Це хвилина радості, бо Бог зглянувся над людиною", - зазначив єпископ. Через Свою Церкву Христос приготував спасіння для усіх народів, довіривши їй відповідальність за проголошення Царства Божого. "Тож удосконалюймо своє життя навколо Особи Ісуса Христа, який нас не розчарує", - закликав вірних владика Ярослав.

Наприкінці проповіді проповідник заохотив вірних читати святе Євангеліє. У часі цього читання християнин зустрічається з Господом. "Господь хоче бути нашим товаришем, Він хоче товаришувати нам на кожному етапі нашого життя, Він хоче бути «дорогою», нашою стежиною посеред страху, сумнівів, надії і мрій про щастя", - наголосив єпископ. 

Ісус є «правдою», яка надає сенс нашим старанням і боротьбі. "Він хоче дати нам життя, так як дарував нове життя юнакові з Наїну (пор. Лк. 7,11-17) і так як наділив цілковито новим майбутнім Закхея, який був духовно мертвим через свої надмірні амбіції і жадібність (пор. Лк. 19,1-10)", - наголосив владика Ярослав. У Христі наше воскресіння, наша перемога над гріхом і смертю, а також здійснення нашого бажання щодо життя вічного (пор. Ів. 11,25). Тому Ісус є нашою «радістю» і «скелею», завдяки якій наша неміч перемінюється в силу і оптимізм.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея Миколу, подякувавши його батькам і наставникам, які товаришували його на шляху до тайни священства.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

  

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор, свячення

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори