SDE

У свято Покрови Пресвятої Богородиці владика Ярослав освятив наріжний камінь під будівництво нового храму [фото]

15 жовтня 2020
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
14 жовтня 2020 р.Б. у м. Самборі преосвященний владика Ярослав (Приріз),Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у співслужінні місцевого духовенства відслужив Архиєрейську Божественну літургію у прокатедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці з нагоди парафіяльного празника.

У своїй гомілії архиєрей звернув увагу парафіян та прихожан храму наважливому мотиві свята: Господь Бог за посередництвом Пресвятої Богородиці не припиняє опікуватися людським родом, особливо в моменти найбільшихвипробувань. Зокрема, владика Ярослав сказав: «Божа Матір й тепер, коли ми зібралися у цьому величному храмі, покриває нас своїм омофором. Її молитви за нас завжди невпинно лунають перед Божим Престолом, а ми відчуваємо їх благі плоди особливо тоді, коли, як колись константинопольські городяни, приєднуємось до її молитов своїми спільними моліннями у храмі Божому. Ось чому рід людський споконвіків споруджує оці місця особливої Божої присутності. Тому сини й дочки нашого народу будували храми у своїх містах й селах, а, навіть силою обставин відбуваючи на чужину, ще перед власною домівкою споруджували Дім Божий. Тому й ми сьогодні у Самборі посвятимо наріжний камінь під будівництво храму у новому мікрорайоні, бо хочемо якнайповніше відчувати у своєму житті Божу опіку!»

У другій половині дня в одному з мікрорайонів міста владика Ярослав у співслужінні духовенства самбірського деканату здійснив Чин освячення наріжного каменю під будівництво храму св. Архистратига Михаїла та інших бесплотних сил. Звертаючись до присутніх, єпископ наголосив на важливості храму в житті кожної людини і всього народу. Владика висловив вдячність жителям мікрорайону, які ініціювали спорудження поблизу своїх домівок Божого храму та духовно-просвітницького центру, а також подякував тим, завдяки кому стало можливим в короткий час полагодити документальні формальності і закласти початок спорудженню храму.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

 

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори