SDE

Владика Ярослав: Християнин з готовністю приймає годину смерті, яку йому призначив і вибрав Господь [фото]

01 жовтня 2019
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
1 жовтня в храмі св. Параскеви, в с. Верхній Лужок на Старосамбірщині, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним протоієреєм Петром Сюськом.

Звертаючись до присутніх на богослужінні, владика Ярослав зазначив, що однією з правд віри Церкви є віра у загальне воскресіння, віра у вічне життя. Віра у це виражена в словах св. Павла: «Ніхто бо з нас не живе для себе самого і ніхто не вмирає для самого себе: бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні» (Рим. 14, 7-8).

Кожен християнин хрестився і зодягнувся у Христа (пор. Гал. 3, 27). Тому Ісус є для нас спасенним прикладом для наслідування. "Для християнина виконання волі Отця з допомогою Святого Духа перетворюється на щоденну потребу жити і вмирати для Господа", - наголосив владика Ярослав.

Господь знає, яка пора життя для людини найкраща для відходу до вічності. Будучи цього свідомим, "християнин з готовністю приймає годину смерті, яку йому призначив і вибрав Господь ". Тож зустріч зі смертю не повинна приносити в людське серце розпач або паралізуючий страх.

Наприкінці проповіді владика Ярослав додав, що покійний священик звертається до прсутніх словами св. Павла: «Я боровся доброю борнею, скінчив біг – віру зберіг. Тепер же приготований мені вінок справедливости, що його дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя; та не лише мені, але всім тим, що з любов’ю чекали на його появу» (пор. 2 Тим. 4, 7). "Цими словами він закликає кожного з нас докладати зусиль у своєму служінні й духовному житті, щоб удостоїтись і бути гідним небесної нагороди, приготовленої для кожного, хто вірить в Ісуса Христа", - наголосив єпископ.

На завершення владика подякував усім, хто супроводжував покійного о. Петра Сюська у його земній подорожі, допомагаючи та підтримуючи його словом чи ділом особливо у часі його хвороби.

Після завершення Літургії відбувся чин останнього цілування: родина, духовенство, парафіяни попрощались з покійним о. Петром. Відтак домовину було передано землі.

Напередодні, 30 вересня в храмі св. Параскеви, в с. Верхній Лужок на Старосамбірщині, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні священиків єпархії відслужив чин ієрейського парастасу над тілом покійного о. Петра Сюська.

Нагадаємо, що протоієрей Петро Сюсько відійшов до вічності 29 вересня 2019 року Божого, на 57-му році життя і 28-му році священства.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: похорон, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори