SDE

У Турці відсвяткували 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля і 15-ліття місцевого храму [фото]

13 липня 2019
Друк E-mail
Фото пресслужби СДЄ
12 липня, у свято свв. апостолів Петра й Павла, у м. Турка відбулись святкування з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля та 15-ліття посвячення місцевого храму. З цієї нагоди парафію свв. апостолів Петра й Павла відвідав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Архиєрей відслужив Літургію у співслужінні о. Тараса Більо, декана турківського та адміністратора парафії, о. Маряна Тупичака, сотрудника парафії, та священиків Турківського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав звернув увагу вірних на постаті двох святих верховних апостолів Петра й Павла (див. повний текст проповіді). "Достойний приклад святості життя та важлива місія, поручена їм Христом, спонукує Святу Церкву почитати їхню пам’ять в один день", – сказав проповідник. Той, хто заглиблюється в життя і діяння святих апостолів, зауважує між ними істотну різницю за походженням, станом, освітою, а навіть за людськими якостями характеру. І в цьому – великий промисел Господній. "Бог цінує та любить кожну людську особу, покликує її до святості такою, якою вона є, тільки щоб її серце було готове відкритися на Божу волю, відповісти на Його запрошення", – пояснив проповідник.

Свв. Петро й Павло, хоча по-людськи виявляли інколи слабкості та неміч, все ж, натхненні Святим Духом, однаково палали любов’ю до Христа. Саме апостольська ревність в дбайливості за спасіння людських душ робить їх подібними – духовними братами. "З огляду на їхню живу віру та відважну проповідь Євангелія, через те, що вони віддали своє життя Христові аж до мученицької смерті, ми справедливо іменуємо їх підвалинами Христової Церкви", – додав владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Тарасу Більо і о. Мар’яну Тупичаку за душпастирське служіння на парафії. Рівно ж єпископ привітав усіх парафіян з 15-літтям храму, в якому вони моляться. "У цьому храмі, ви, подорожуєте сторінками Святого Письма, вслухаючись у повчання Христа, який промовляє до нас через проповіді та гомілії священнослужителя. У ньому пізнаєте Христа при ламанні Євхаристійного Хліба", - зазначив єпископ.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Турківський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори