SDE

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відкрився Центр душпастирства покликань до священичого й монашого станів

21 травня 2019
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
21 травня в с. Надиби Старосамбірського району відбулося освячення Центру душпастирства священичих та монаших покликань Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ та богослужбової каплиці в ньому. Урочистість звершив Преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Архиєреєві співслужили о. Антон Котило, о. Тарас Шпег, о. Михайло Николин, о. Ігор Калита, о. Тарас Рисей та д-н Богдан Хом’як, префект Дрогобицької духовної семінарії. Освячення супроводжували співом брати-семінаристи.

У своєму слові, владика Ярослав порівняв новоосвячений єпархіальний Центр у с. Надиби із Емаусом, до якого двоє учнів ішли разом з Воскреслим Христом, але аж прибувши на місце пізнали його. Цим порівнянням єпископ підкреслив завдання цього Центру душпастирства покликань – ті, хто сюди прийде, запізнають Господа Нашого Ісуса Христа та швидко поспішать благовістити Христове Воскресіння, як це зробили учні, повернувшись у Єрусалим.

На Чині освячення була присутня єпархіальна молодь, яка відчуває покликання до священичого чи монашого стану, а також місцеві жителі та небайдужі вірні, що своєю працею спричинились до відновлення будинку. Насамкінець присутні оглянули відремонтовані приміщення Центру.

Джерело: сайт ДДС

Теми: Ярослав (Приріз), семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори