SDE

Доземний поклін Матері Героя [фото]

21 травня 2019
Друк E-mail
Фото Молодіжної комісії
20 травня, коли, відсвяткувавши День матері, ще місяць випрошуємо навколішки здоров’я і ласк у Небесної заступниці для наших матерів, в приміщенні Центру душпастирства молоді відбувся особливий захід – Вшанування Матерів, сини яких віддали своє життя, захищаючи нашу Україну. Церква вшанувала тих, хто виховав патріотів нашого народу.

На пропозицію Владики Ярослава привітати Многостраждальну матір відгукнувся голова Комісії у справах молоді о. Андрій Бунь та військові капелани о. Михайло Коліщак, о. Йосиф Славич, о. Тарас Куспись, о. Тарас Коцюба та о. Михайло Николин, декан Старосамбірського деканату.

Захід розпочався з Благословення правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії владики Ярослава (Приріза), котрий подякував сильним духом матерям єпархії та зазначив, що в цей день привітати Українську Берегиню прийшла молодь, яка щиро і з великою вдячністю дарує свої вміння присутнім.

Тож для гостей з цілої Єпархії прозвучала молитва «AVE MARIA» у виконанні Софійки Сливки.

Христина Ляхович, учениця Вокально-естрадної школи дуету «Ярослав-На», виконала пісню «Мальви», а ще один вихованець цієї школи Валентин Яворський нагадав нам про «Материнську любов».

До привітань долучилася молодь танцювальної студії «NLB» з композиціями «У мене немає дому», «Журавлі» та «Шлях додому»(керівник Ольга Волинська).

Молодь сучасного молодіжного театру «Gloria»дивувала присутніх танцем на ходулях, виконавши український «ГОПАК», а також запропонувала нову композицію «Це – Україна» у виконанні Театру тіней.

А ще у виконанні рок-остру «ModernFolk» Центру душпастирства молоді прозвучали пісні «Браття», «Лист до мами» та «Пісня про рушник».

На завершення вечора ведучі зазначили, що: «На долю української матері випало чимало болючих випробувань, але вона завжди знаходила силу і мужність їх зносити, бо вірила в опіку Божої Матері і мала надію, що здійсниться бажання багатьох поколінь – відродиться незалежна Україна. Адже тільки Любов здатна на перемогу: любов до родини, до рідної землі, до всього, що ми асоціюємо зі словом Україна». А ще побажали українським матерям Віри, Надії і Любові, яка зцілятиме рани, даватиме сили і відваги свідчити і жити далі.

Владика подякував кожній матері, вручивши квіти та пам’ятні ікони, та віддав українську матір під покров Небесної заступниці.

Марія ГАРАСИМЧУК

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз), Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори