SDE

У Грушеві відбулась єпархіальна проща [фото&відео]

14 травня 2019
Друк E-mail
Фото Марти ДЗІНДЗЮРИ
12 травня, у Неділю Мироносиць, Преосвященний Владика Ярослав, Владика Григорій та численне духовенство єпархії, звершили подячнуАрхиєрейську Літургію з нагоди 30 річниці виходу нашої Церкви з катакомб у відпустовому місці Самбірсько-Дрогобицької єпархії – селі Грушеві – куди, вже традиційно, після Пасхи прибувають численні вірні єпархії, щоб молитися до Пресвятої Богородиці прославленої у чудотворній Грушевській іконі.

Преосвященний Владика щиро привітав усіх паломників, котрі так чисельно прибули до Грушева, адже за його словами: «Кожен приніс сюди свій маленький дар любові, щоб подякувати нашій Пресвятій Богоматері за вимолене чудо – Воскресіння Церкви й Української держави».

Подію об’явлення Пресвятої Богородиці у Грушеві Архиєрей назвав благовіщеням нашої релігійної і національної свободи: «Тут ми знову відчули, що ми - християнський самобутній народ, який має свою богоносну культуру, котра глибоко закорінена в правдивій Христовій вірі».

Свою проповідь до прочан Преосвященний Владика Ярослав зосередив на розкритті постатей Йосифа Ариматейського та Мироносиць. На прикладі Йосифа з Ариматеї, який спочатку був тільки таємним учнем Ісуса і боявся заступитися за Нього на суді, проповідник показав, могутність сили Божої, яка виявляється у милосерді: «Сила хреста і воскресіння може змінити навіть таємних учнів і тих, хто вагається на місіонерів і святих».

Особливу увагу у своєму слові Владика звернув на любов і хоробрість жінок мироносиць, зауваживши, що вперше слова «Христос Воскрес» були промовлені саме до жінок мироносиць: «Хоробрість не залежить від статі. Це любов робить людей сміливими! І неважливо кого: чоловіків чи жінок. Ці жінки дуже любили Христа, тому й були сильними».

Владика закликав наслідувати мироносиць, які рано-вранці пішли до гробу: «Ранок – це найкращий час для того, щоб зустріти воскреслого Господа у молитві. Наші дні будуть справді благословенними, якщо кожного дня “рано-вранці” ми звертатимемо свої думки до Ісуса який переміг смерть».

На завершення своєї проповіді Архиєрей закликав прочан нести благовість як мироносиці: «Повертаючись сьогодні з цієї Божественної Літургії, де ми зустріли Воскреслого Спасителя, несімо цю радісну звістку як мироносиці. Скріплюймо на силі тих, хто у цих нелегких моментах нашого життя є зневірений та розчарований. Нагадуймо їм, що Христос воскрес, а тому Правда восторжествує».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Марти ДЗІНДЗЮРИ та Прес-служби СДЄ

Теми: Григорій (Комар), Ярослав (Приріз), Грушів

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори