SDE

Відбулись заупокійні богослужіння за о. Григорієм Поворозником [фото]

14 травня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
10 травня в храмі Храм Вознесіння Господнього, в м. Борислав, відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним ієреєм Григорієм Поворозником. Богослужіння очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, в співслужінні священиків єпархії.

У поминальному слові владика Ярослав пригадав присутнім слова св. Павла: "Ніхто бо з нас не живе для себе самого і ніхто не вмирає для самого себе: бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні" (Рим. 14, 7-8). Христова Церква вірить, що Христос, подолавши гріх і смерть, відкриває перед людиною перспективу воскресіння до вічного життя. Коли ми перебуваємо в Христі, то кожна хвилина нашого життя, а зокрема момент смерті, сповнені постійної пам’яті про Нього. Для християнина виконання волі Отця з допомогою Святого Духа перетворюється на щоденну потребу жити і вмирати для Господа.

Далі проповідник сказав: "Християнин з готовністю приймає годину смерті, призначену і вибрану Господом, який єдиний знає, що є справжнім добром для кожного Його творіння". Тому в християнському житті не має бути ні розпачу через смерть близьких, ні паралізуючого страху перед власною смертю, коли ми пам’ятаємо слова Ісуса, що Він – «воскресіння і життя». А це означає, що кожна людина, хоча і вмирає, вірою в Ісуса Христа перейде від смерті до життя, бо смерть як останній ворог людини буде знищена (пор. 1 Кор. 15, 26).

Після завершення Літургії відбувся чин останнього цілування: родина, духовенство, парафіяни попрощались з покійним о. Григорієм. Відтак домовину було передано землі.

Напередодні, 9 травня владика Ярослав відслужив над домовиною покійного священика чин ієрейського парастасу.

Нагадаємо, що ієрей Григорій Поворозник відійшов до вічності 8 травня 2019 року Божого, на 60-му році життя і 35-му році.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), похорон

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори