SDE

Владика Григорій очолив Хресну дорогу на Старосамбірщині [фото]

18 квітня 2019
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
У неділю, 14 квітня, 5 тисяч вірних Старосамбірського деканату пройшли велелюдною молитовною ходою з райцентру до села Стрілки. Прочани зібралися близько 15.00 біля храму Св. Миколая у Старому Самборі. Прийшло багато дітей, молоді. Хресну ходу очолив владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Біля церкви відслужили першу стацію. Отець-декан Михайло Николин зазначив, що у рік 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля розважатимуть над життям праведника, греко-католицького священика Омеляна Ковча, якого стратили в німецькому концтаборі. Під спів семінаристів прочани вирушили у дорогу. До Стрілок – 15 км.

Разом з прочанами Хресною Дорогою ішли священики Старосамбірського деканату: о.Володимир Паращинець, о.Петро Сюсько, о.Ігор Подан,о.Андрій Гладкий, о.Михайло Постолюк, о.Антон Маличкович, о.Василь Тернавський, о.Микола Делінкевич, о.Роман Гром, о.Андрій Коваль, о.Мар'ян Мащикевич. Дорогою вірні мали нагоду приступити до сповіді.

«Вперше відважилася йти у молитовний хід цього року. Думала, не зможу. Не дойду до кінця. Сьогодні я дуже піднесена, щаслива. Вірю, що Господь чув мої молитви. Мені 67 років. Але коли бачиш, що серед прочан чоловіка, якому 82, жінок, яким під 80, діточок, які ще й до школи не ходять, то просто окрилюєшся і розумієш: Господь завжди дає сили тому, хто йде за Ним», – розповідає пані Люба.

Дорогою по селах прочан зустрічали місцеві парафіяни зі своїми священиками. У Бусовиську пригощали чаєм та солодощами.

«Я завжди використовую нагоду таких духовних подій. Якось почула, що тим людям, які ходять на різні прощі, Господь допомагає легше зносити життєві хрести. Знаєте, це правда. Я це відчуваю», – ділиться враженнями пані Уляна.

«Життя людини порівняно до дороги. Для нас, християн, дорога часто буває нелегкою. Але вона повинна бути з Богом. Багато хто з вас, йдучи сюди, задавав собі, мабуть, питання: «Чому я йду? Чому я це вирішив, і що мені це дасть?» Ніхто не зможе відповісти на це питання, окрім вас самих. І впевнений, долаючи ці кілометри у молитві, ви таки знайшли відповідь: чи моє життя провадить до Бога», – сказав у проповіді владика Григорій. Також владика подякував прочанам за участь, а організаторам за належний рівень молитовної ходи.
14 стацію читали у Стрілках, біля каплички Св. Юрія та пантеону «Слави УПА».

«Цьогоріч наша Хресна дорога відрізнялася тим, що хрест не несли, як звично, на плечах, а у руках, щоб збагнути, що все у руках Божих та у наших власних. Творімо своє сьогодення та майбутнє усвідомлено та з Богом,» – сказав організатор прощі отець Михайло Николин.
Завершилася молитовна хода спільним виконанням молитви за Україну.

Марія Кузьмин, Степан Павлішак

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори