SDE

Духовенство єпархії вшанувало пам’ять Великого Кобзаря [фото]

11 березня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
З нагоди Шевченківських днів священнослужителі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ прилучилися до різноманітних заходів, які відбувалися на території Єпархії.

Зокрема, преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у неділю, 10 березня 2019 р.Б. після Архиєрейської Божественної Літургії у катедральному храмі Пресвятої Трійці у співслужінні місцевого духовенства очолив панахиду за упокій великого поета. У вечері цього дня у Народному домі «Просвіта» у м. Дрогобичі владика Ярослав разом зі священнослужителями взяв участь в урочистій академії «Світе тихий, краю милий, моя Україно…» за участі Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г. Майбороди та Народного артиста України Анатолія Паламаренка. Відкриваючи святковий захід, єпископ наголосив на унікальній ролі Тараса Шевченка: особливо в період, коли українці не мали власної державності, його поетичне слово було своєрідною конституцією народу.

На відзначення 205 річниці від дня народження Тараса Шевченка заходи відбулися в багатьох містах і селах Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. Так 9 березня біля пам’ятника Кобзареві у м. Дрогобичі дрогобичани зібрались, аби разом з духовенством та семінаристами помолитись за упокій великого поета, художника і мислителя, вшанувати його пам’ять та ще раз відновити в пам’яті найвідоміші взірці його геніальної творчості.

Також 8 березня в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась святкова академія з нагоди 205-ої річниці від дня народження українського поета Т. Г. Шевченка. Відповідальними за проведення заходу були семінаристи першого та четвертого курсів.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Тарас Шевченко

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори