SDE

Владика Григорій освятив іконостас у с. Довжки Тухольківського деканату [фото]

16 лютого 2019
Друк E-mail
Фото бр. Володимира ЛИТВИНА
15 лютого, на празник Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, у с. Довжки Тухольківського деканату, що на Сколівщині, були відслужені Архієрейська Божественна Літургія та Чин благословення і освячення іконостасу. Очолив богослужіння преосвященніший владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні о. Романа Качали, Тухольківського декана, о. Романа Кіха, адміністратора місцевого храму Стрітення Господнього, та чисельного духовенства. Супроводжували богослужіння співом семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.

У своїй проповіді владика акцентував увагу на євангельському уривку свята, в якому йдеться про принесення дитя Ісуса Його батьками в Єрусалимський храм для посвяти Господу, а саме на події, коли Марія передає свого Сина на руки благочестивого старця Симеона. Єпископ зазначив, що це є дуже глибокий жест, бо насправді Марія віддає Сина не лише для Симеона, а віддає усьому людству, що чекало Його приходу. "Вона віддає Його всім людям, які потребують Його і готові прийняти це спасіння, що приходить нам з неба. Це є сповненням усього Старого Завіту, який приготовляв людей до приходу Божого Сина", - наголосив проповідник.

На завершення богослужіння відбувся Чин освячення Стрітенських свічок. Опісля владика привітав усіх присутніх із храмовим празником та побажав усім вірним зростати у вірі та любові, вдивляючись у постать старця Симеона та пророчиці Анни, які посвятили себе Богу.

Повідомив бр. Володимир Литвин

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тухольківський деканат, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори