SDE

Відбулись похоронні богослужіння за о. Євгеном Коханом [фото]

16 січня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
16 січня в храмі св. Параскеви с. Уличне на Дрогобиччині відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним митрофорним протоієреєм Євгеном Коханом. Богослужіння очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, в співслужінні священиків єпархії.

Під час прощальної проповіді преосвященний владика Ярослав, пояснюючи євангельське читання (Йо.5,24-30), наголосив на важливості слухання Божого слова та вірі в Бога у житті християнина. За словами владики, той, хто прислухається до Божого слова, «не зазнає смерті», а «від смерті переходить до життя» (пор. Йо. 5,24). Зокрема, владика сказав: «Звернімо особливу увагу на слова Апостола Павла: «Багаторазово й багатьма способами Бог говорив колись до батьків наших через пророків. За останніх же оцих часів він говорив до нас через Сина» (пор. Євр.1,1-2). Тому стараймося почути Бога, який «багаторазово й багатьма способами» промовляє до нас, зокрема на молитві, богослужіннях та через святі Таїнства». Вічне життя здобуваємо завдяки довір’ї до Бога, владика Ярослав зазначив: «Віра – це дар Божий, дар, який потрібно отримати і розвивати, оберігати, ним щоденно жити. Отримання цього дару можливе через слухання Слова Божого. Ми слухаємо розумом і слухаємо серцем. Дар віри опирається на довірі, пізнанні Бога і зберігається у серці людини та являється в ділах, у любові до ближніх».

Сьогодні о. Євген промовляє до нас свою останню проповідь словами апостола Павла: «Я боровся доброю борнею, скінчив біг – віру зберіг. Тепер же приготований мені вінок справедливости, що його дасть мені того дня Господь, справедливий Суддя; та не лише мені, але всім тим, що з любов’ю чекали на його появу» (пор. 2 Тим. 4, 7). Цими словами він закликає кожного з нас докладати зусиль у своєму служінні й духовному житті, щоб удостоїтись і бути гідним небесної нагороди, приготовленої для кожного, хто вірить в Ісуса Христа.

У своєму слові владика Ярослав також зупинився на життєписі блаженної пам’яті о. Євгена Кохана
На завершення владика подякував усім, хто супроводжував покійного о. Євгена Кохана у його земній подорожі, допомагаючи та підтримуючи його словом чи ділом особливо у часі його хвороби.

Поховали о. Євгена Кохана у с. Уличне, Дрогобицького району, Львівської області.

Зазначимо, що напередодні, 15 січня владика Григорій відслужив над домовиною покійного священика чин ієрейського парастасу. У поминальному слові до присутніх владика Григорій розповів про значення священичого служіння, яке впродовж півстоліття звершував покійний о. Євген. "Священик є сіячем Божого Слова. Він уприсутнює в житті людини Господа Бога. Господь вибирає і благословляє священика, щоб він був Його устами в цьому світі", - зазначив єпископ.

Нагадаємо, що о. Євген Кохан, парох храму св. Параскевії с. Уличне на Дрогобиччині відійшов у вічність 14 січня 2019 року Божого в м. Дрогобич на 79-му році життя і 51-му році священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

15 січня

16 січня

Теми: Ярослав (Приріз), Григорій (Комар), похорон

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори