SDE

Владика Ярослав освятив після оновлення храм в смт. Східниця на Дрогобиччині [фото]

16 січня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 січня, у свято Обрізання Господнього і св. Василія Великого, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. апостолів Петра й Павла в смт. Східниця на Дрогобиччині. У співслужінні о. Василя Штокала, декана Підбузького та адміністратора парафії, о. Миколи Мисіва, сотрудника, та священиків деканату владика Ярослав освятив оновлений храм і відслужив Архиєрейську Літургію.

У зверненні до вірних владика Ярослав зазначив, що в цей день Церква святкує празник найменування Господа нашого Ісуса Христа, пам'ять переставлення св. Василія Великого і Новий рік за юліанським календарем. "Сьогодні віддаємо хвалу Богові Творцеві, і дякуємо за прожитий час і просимо у Бога благословення на Новий рік для особистого, духовного і національного життя нашого народу", - сказав проповідник.

На думку проповідника, завданням християнина є сприяти прославі й освяченню Божого імені в світі, щоб запанувало Боже царство правди і добра між людьми, щоб постав мир і добробут у людському роді, а між народами і людьми запанувала добра воля. У свято Обрізання Господнього християни пригадують собі, що й вони колись з Божої руки отримали в тайні хрещення власне ім'я. "Коли Він нас кличе нашим іменем, Він удержує нас при існуванні, даючи нам Своє благословення, що значить захист, опіку, порятунок, а перш за все, певність щасливої будучності, повноти життя в Ньому", - сказав владика Ярослав.

Згадуючи про св. Василія Великого, владика Ярослав відзначив, що святий поєднав в своїй особі всі ті чесноти, про які говорить Святе Письмо. "Василій Великий був проповідником Христової істини, реформатором, засновником спільнотного чернечого життя, а також упорядником церковної богослужби, якою Церква молиться по сьогоднішній день", - сказав проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Василю й о. Миколі за душпастирське служіння на парафії, а також усім жертводавцям й парафіянам, що в різний спосіб підтримали оновлення місцевого храму.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Підбузький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори