SDE

У день Різдва архиєреї очолили богослужіння в катедральному й прокатедральному соборах [фото]

09 січня 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
7 січня, в свято Різдва Христового, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулось святкове богослужіння, яке очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Цього ж дня в Прокатедральному соборі м. Самбора різдвяні богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час богослужінь у храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії зачитувалось різдвяне послання владики Ярослава. У ньому архиєрей пояснив, чому радість є однією з рис свята Різдва Христового (див. повний текст послання). "Найглибша радість Різдва Христового походить із того, що народжений у вифлеємській печері Господь визволяє нас від гріха і смерті. Ось чому ангел, який сповіщає пастирям про народження Спасителя, закликає: «Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: Сьогодні народився вам у місті Давидовім Спаситель, він же Христос Господь» (Лк. 2, 10-11)", - сказав владика Ярослав.

Радість є одним з численних Божих дарів, яке в світ принесло новонароджене дитя Ісус. Втім світ гріха прагне дати людині замінник справжньої радості. "Чимало людей у нашому світі, намагаючись віддалити від себе ці наслідки гріха, бажають віднайти радість у тому, що насправді завдає нових страждань і смутку: грішні пристрасті, пияцтво, наркотики, азартні ігри і сумнівні розваги, які занурюють людину в ще глибшу темінь і розпуку", - говориться в посланні.

Святкування різдвяних свят спонукає християн замислитись над тим, який дар разом мудрецями вони можуть принести новонародженому Месії. "Подаруймо те, про що Він сам нас просить: «Дай мені, сину, твоє серце, і твої очі нехай доріг моїх пильнують» (пор. Прип. 23, 26)", - запропонував вірним владика Ярослав. Віддати серце Богові означає присвятити Йому своє життя, виконувати Його Заповіді, наповнювати Ним своє життя..

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Богослужіння в Катедральному соборі

Богослужіння в Прокатедральному соборі. Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

Теми: Прокатедральний собор, Катедральний собор, Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори