SDE

Владика Ярослав: Ісус Христос є добрим лікарем, тому не приписує кожному пацієнтові тих самих ліків

24 грудня 2018
Друк E-mail
Владика Ярослав (Приріз)
23 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив недільне Євангеліє. Юнак, про якого йдеться у розповіді, не сумнівався в існуванні вічного життя. Його турбувало інше: як увійти у вічне життя? На це Ісус порадив йому: "Продай усе, що маєш, і роздай бідним" (Лк. 18, 22). "Це була конкретна порада для конкретної людини. Христос не вимагає від кожного зректися маєтку", - наголосив проповідник.

Справді, у Євангеліях не знаходимо згадки про те, що Ісус комусь іншому наказав позбутись власності. Апостоли Яків та Іван покинули свій човен, але Ісус не говорив їм його продати. Подібно Господь не говорив сестрам Марті й Марії з Витанії, щоб вони продали свій будинок. "Ісус Христос є добрим лікарем, тому не приписує кожному пацієнтові тих самих ліків", - наголосив єпископ.

Багатий юнак був прив'язаний до свого маєтку. "Не він володів маєтком, але маєток заволодів ним. І то так сильно, що вже не був у стані увільнитися від цієї неволі", - сказав владика Ярослав. Він відчував тугу за вічним життям, а воднораз відчував якийсь мур перед собою і не знав, як його здолати.

Ісус запропонував юнакові радикальний крок: "Продай усе, що маєш, і роздай бідним" (Лк. 18, 22) - щоб звільнити його з-під цього ярма. Відтак владика Ярослав закликав вірних, роздумуючи над постаттю багатого юнака, спитати себе: "Чого мені ще бракує на дорозі до Бога?". "Не забуваймо однак, що нашим покликання і головною метою є життя вічне. А його не можна купити за гроші. Лиш Господь Бог, Ісус Христос може нам його запевнити", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори