SDE

Владика Ярослав: Суттю християнства є любов, а проявом любові у відношенні до ближніх є доброта

21 грудня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
19 грудня, у свято св. Миколая, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. 

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що свято св. Микоаля є предтечею Христового Різдва. Адже своєю щирою любов'ю і милосердям Святитель найбільше уподібнився до Нашого Спасителя. «Атмосфера празника св. Миколая проникнута добротою і доброзичливістю, неможливо не відчути цієї атмосфери, так само, як неможливо опертися доброті», - сказав проповідник.

Святий Миколай заохочує нас наслідувати його доброту не тільки 19 грудня, але впродовж цілого життя. «Суттю християнства є любов, а проявом любові у відношенні до ближніх є доброта», - пояснив єпископ. Провідною рисою християнської доброти є безкорисливість. Це, коли ми робимо добро не тому, що хтось є добрий або що від когось сподіваємося отримати вигоду для себе, а тому, що самі прагнемо бути добрими і хочемо наслідувати доброго Бога.

Владика Ярослав пригадав вірним, що все, чим людина володіє в цьому житті, вона отримала з Божих рук. «Це Бог у своїй доброті зіслав нам Свої дари, щоб ми ними поділилися з потребуючими. Якщо би ми не думали про інших, а дбали б тільки про особисте збагачення, то були б нечесними й духовно зубожілими», - сказав у підсумку проповідник. 

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори