SDE

Владика Ярослав відвідав парафію св. Андрія Первозванного в м. Самборі [фото]

21 грудня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
16 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. Андрія Первозванного в м. Самбір. У співслужінні о. Богдана Добрянського, декана самбірського, о. Миколая Витівського, адміністратора парафії, і священиків Самбірського деканату владика Ярослав відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив євангельську розповідь про оздоровлення десятьох прокажених, яка пригадує нам про те, що слід завжди дякувати Богові за отримані дари. Отож, коли до Христа з подякою повертається один із оздоровлених прокажених, Ісус запитує: «Чи не десять оздоровилося? А де ж дев’ять?» (Лк. 17, 17-18). «Вдячна людина бачить і пізнає дари, які посідає», - пояснив владика Ярослав.

Дякувати Богові означає бути віруючою людиною. Саме тому Ісус поєднує вдячність з вірою, кажучи оздоровленому самар’янинові: «Іди, віра твоя спасла тебе» (пор. Лк. 17, 19). Усе земне життя нашого Господа є подякою Небесному Отцеві, починаючи з Вифлеєму, сягаючи свого довершення у Страсну п’ятницю на Хресті та третього дня у Воскресінні.

Суть подяки Ісус найвищою мірою висловив на Тайній Вечері. Відтоді у Євхаристії християни славлять Отця у Святому Дусі через Сина «за всіх і за все». Таїнство подяки на обмежується Божественною Літургією. Євхаристійна постава має пронизати все життя християнина, навчивши його дякувати Богові за «всіх і за все» – за всіх людей, за приємне, радісне і бажане та за сумне, прикре і не бажане. «Через кожну особу і кожну подію Господь чогось навчає нас і по-особливому промовляє навіть тоді, коли це здається найменш ймовірним чи зрозумілим», - наголосив єпископ.

Наприкінці Літургії владика Ярослав подякував о. Миколая Витівському за душпастирське служіння, а також усім жертводавцям, працівникам і вірним, що подбали про оновленням парафіяльного храму.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори