SDE

У Дрогобичі відбулось засідання Пресвітерської ради

10 листопада 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
7 листопада у м. Дрогобичі, в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбулось чергове засідання Пресвітерської ради. Засідання ради розпочав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який привітав пресвітерів та пригадав присутнім питання, які мали розглядатись на цьому засіданні ради. Участь в засідання взяв також владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Відтак о. Тарас Гарасимчук, парох парафії Катедрального собору Пресвятої Трійці м. Дрогобич, виголосив доповідь душпастирські аспекти служіння на парохії пароха і сотрудника. Опісля о. Микола Витівський, Голова Єпархіальної катехитичної комісії, розповів про стан катехитичного служіння на парафіях.

Зазначимо, що Пресвітерська рада, згідно з кан. 264 ККСЦ, є дорадчим органом єпархіального єпископа в тих справах, які стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії. До її складу належать священики, делеговані духовенством кожного деканату єпархії, а також пресвітери, які належать до ради згідно із займаного уряду. Певну кількість членів Пресвітерської ради з-посеред єпархіального духовенства обирає єпархіальний єпископ. Термін повноважень даної Пресвітерської ради складає 5 років.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Пресвітерська рада, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори