SDE

Завершився 3-й тур реколекцій для священиків єпархії [фото]

20 жовтня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
18 жовтня завершився 3-й тур реколекційних наук для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Духовні повчання священикам єпархії виголосив о. Ігор Цмоканич, викладач біблійного богослов'я Дрогобицької духовної семінарії. Дні духовної віднови завершились подячним молебнем, після якого владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, від імені всього духовенства подякував о. Ігорю за досвід, яким він впродовж цих днів ділився зі священиками єпархії.

Роздумуючи над П'ятикнижжям, о. Ігор сказав, що священик - це насамперед той, хто стоїть перед Божою святістю, а опісля нагадує про неї людям. «Пізнаючи Божу святість, душпастир вчиться благоговіти перед Богом, тобто дивуватись Його величним ділам», - наголосив священик.

Говорячи про служіння священика, реколектант відкликався до Книги пророка Єзикиїла. У ній говориться, що пастирем є той, хто готовий рятувати своїх овець. Отож без заповіді любові до ближнього немає справжнього душпастирства. І навпаки, без любові до Бога неможливо по-справжньому любити іншу людину.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: реколекції, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори