SDE

У Старому Самборі вшанували літніх людей [фото]

04 жовтня 2018
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
30 вересня, у щедро наповнений сонцем осінній день, після недільної Служби Божої, уся парафіяльна родина храму св. Миколая у Старому Самборі зібралася на церковному подвір'ї, аби віддати шану людям, за спиною яких великий життєвий шлях. Адже першого жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей поважного віку.

Тому різнобарвні осінні квіти, щира поезія та лірична пісня з вуст учнів Старосамбірської школи № 1 напередодні були приємним сюрпризом для людей, до яких завітала осінь життя. Ці люди - вони усі різні, але їх об’єднує спільне: за їх плечима - роки, а в роках - стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадському обов'язку, вони перижили минуле, зазвичай важке, вони допомагають порадами, діями, вчинками творити наше сьогодення, вони заклали нам основу щасливого майбутнього.

Отець-декан Михайло Николин, ідейний натхненник цієї події, наголошує, що старість - це наше коріння. Не можуть бути здоровими стовбур, гілки, плоди, якщо хворіє коріння. І йдеться тут не про фізичне здоров'я, а про духовне, у конкретному випадку ставлення наше до людей поважного віку.
-Шанування старості в основі своїй має повагу та уважність до людини, її потреб, віку та того факту, що завдячуючи їй, ми маємо наше сьогодення. Наше сьогоднішнє ставлення до старшого покоління готує нашу старість. Якщо ми шануємо старість, наші діти будуть шанувати нас…

Марія Кузьмин

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори