SDE

Владика Ярослав освятив оновлений храм в с.Волостків на Мостищині [фото]

02 жовтня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
30 вересня, у Неділю після Воздвиження, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Волостків на Мостищині. Єпископ освятив після оновлення храм, збудований на честь Усікновення св. Івана Хрестителя. Після цього владика Ярослав відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Володимира Пустельника, декана судовишнянського, о. Руслана Волошина, адміністратора парафії, і священиків Судовишнянського деканату.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив значення заклику Христа: «Хто хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе свій хрест і йде слідом за мною» (Мр. 8, 34). Господь не обіцяє нам, що йти услід за Ним буде легко. Однак на цій дорозі людина досвідчує справжнє життя. "Шлях Христа – єдиний шлях життя і спасіння, всі інші – людські. Люди багато дізналися, багато здобули, подолали, проникли в далекі та важкодоступні місця, спускалися на дно моря і піднімалися в космос, розщепили атом, але це не зробило людське життя щасливішим, радіснішим, мирним", - зазначив проповідник (див. повний текст проповіді).

Ісус ставить перед нами запитання, яке заохочує нас зважити, що в житті є найголовнішим: «Яка користь людині, коли вона здобуде увесь світ, а душу свою занапастить?» (Мр. 8, 36). "Чого б людина не досягла, якщо її душа одночасно духовно не зростає у досконалості, не стає шляхетнішою, не просвітлюється, ‒ усе буде марно", - наголосив проповідник.

Христос закликає нас "зректись себе самих". У першу чергу це означає відмовитись від всього, що пов'язане з гріхом, із користолюбством та життям тільки для себе. "Той, хто живе тільки для себе, усе втратить, але той, хто з любов’ю віддає себе на служіння ближнім, хто вміє ділитися всім, що має, той ще більше здобуде", - наголосив владика.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Руслану Волошину за ревне душпастирське служіння на парафії, а парафіянам, будівничим і жертводавцям за невтомну працю у відновленні святині.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ярослав (Приріз), Судововишнянський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори