SDE

У Дрогобицькій семінарії розпочався новий навчальний рік

02 вересня 2018
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
1 вересня в каплиці Дрогобицької духовної семінарії відбулась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди початку нового навчального року. Очолив богослужіння владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні ректорату семінарії та отців-викладачів. Супроводжував Літургію співом семінарійний хор "Оранта", регентом якого є викладач семінарії о. Андрій Бунь.

У своїй проповіді Архиєрей наголосив, що кожен з нас має особисте покликання від Господа, яке повинен ревно плекати, а тому впродовж цього академічного року семінаристи повинні здобувати досвід богопізнання, як це в свій час зробив ізраїльський народ, виходячи з єгипетської неволі. Адже без цього проповідь Божого Слова не промовлятиме до глибини сердець вірних. Семінаристи, як майбутні пастирі, покликані працювати в Христовому винограднику, уповаючи на Всемогутнього Бога та засвідчуючи Його святу волю. Владика Ярослав побажав семінаристам збагачуватись знаннями богословських, філософських та гуманітарних наук.

По завершенні богослужіння було освячено ювілейну ікону на честь 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької Єпархіїї УГКЦ, а також виставлено для почитання мощі Св. Свящ. Йосафата. За семінарійною традицією, семінаристам другого курсу освятили підрясники. Опісля був прочитаний декрет, згідно з яким проректору з навчальної частини о. Роману Андрійовському за невтомну працю було вручено хрест з прикрасами. Також владика Ярослав представив семінарійній спільноті нового префекта о. Михайла Балка. Почесними грамотами були нагороджені о. Василь Вербіцький та пані Богдана Войтко за ревне служіння в семінарії та великий вклад у розвиток семінаристів. З нагоди цього знаменного дня у семінарії співслужив диякон Петро Токач, який привіз частинку мощів священномученика Йосафата з Риму на постійне зберігання у семінарійному храмі.

Владика Ярослав (Приріз) також привітав усіх семінаристів з початком нового навчального року і настановив не витрачати надаремно жодної хвилини впродовж перебування у стінах семінарії. Єпископ також подякував батькам усіх студентів семінарії за опіку над своїми дітьми та сприяння вступити до семінарії. Відтак після спільного фото в семінарії відбувся святковий обід.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори