SDE

У Рудках вшанували чудотворну ікону і відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

02 липня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
1 липня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію Пресвятої Євхаристії м. Рудки на Самбірщині. Цього дня Церква почитає Пресвяту Богородицю, прославлену в Рудківській чудотворній іконі. Крім того, у цей день духовенство й вірні Рудківського деканату святкували також 1030-ліття Хрещення Руси-України і 25-ліття створення Самбірсько-Дрогобицької єпархії. З цієї нагоди владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію в співслужінні о. Івана Заяця, декана рудківського, о. Богдана Ванівського, адміністратора парафії, та священиків Рудківського деканату.

Звертаючись до вірних, владика Ярослав наголосив: «Сьогодні у своїй подячній молитві ми прибули до цілющого джерела нашої Церкви у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії – до Рудківської Богоматері. Це паломницьке місце є одним із тих численних місць, де її материнський омофор особливо відчутно торкається кожного з нас, нашої Церкви і загалом усього багатостраждального українського народу» (див. повний текст слова).

Даруючи людині Своє милосердя, Бог бажає повернути їй втрачену гідність. Саме про це якраз розповідає Євангеліє 5-ї неділі після Зіслання Святого Духа, яке розповідає, як Ісус прийшов у Гадаринський край і зцілив одержимих. Проповідник зауважив, що краще зрозуміти цю подію допомагають слова св. Григорія Ниського: «Де є присутнім Бог, там усе віднаходить свою гідність».

«Бог є джерелом гідності людини», - наголосив владика Ярослав. Коли людина потрапляє в руки зла, вона втрачає гідність. Натомість, наближаючись до Бога, вона її віднаходить.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав вірних відкривати Богові двері своїх сердець, молячись Йому: «Не хочемо, щоб Ти покинув наш край, перебувай серед нас, визволи нас від війни, чвар і поділів, виведи нас із гробів, у які нас знову ворог хоче замкнути. Дай нам свободу сповідувати Тебе як єдиного істинного Бога й бути лише Твоїм єдиним, неподільним Божим людом, єдиною нацією, єдиним українським народом».

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Івану Заяцю, о. Богдану Ванівському, а також усім священикам деканату, за душпастирську працю на Христовій ниві.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Ярослав (Приріз), Рудківський деканат, ювілейний рік

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори