SDE

Особлива молодь щаслива у Дрогобицькому благодійному фонді «Карітас» [фото]

21 квітня 2018
Друк E-mail
Фото Уляни ЯЖИК
Нещодавно своє 10 день народження святкував центр для людей із особливими потребами «Дивовижні Долоні», що діє при Карітасі. Святкування розпочалось із Божественної Літургії, яку очолив владика Григорій Комар, єпископ - помічник Самбірсько - Дрогобицької Єпархії у співслужінні з о. Ігорем Козанкевичем, директором БФ "Карітас" та отцями, які виконують своє служіння у Карітасі.

«Незважаючи на таку гарну назву центу «Дивовижні долоні» справа все-таки, напевно, не у долоньках, а у великих серцях та прагненні ділитися один з одним тим, що дав цим люблячим серцям Бог» - Григорій Комар, єпископ – помічник СДЄ.

Наших друзів на святковий концерт, приїхали привітати аналогічні центри із наставниками із м. Львова, Івано – Франківська, Стрия, Борислава, Коломиї та Тернополя, а також заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, представники керівництва району, священики, громадські та молодіжні організації,студенти – волонтери.

У ході святкового концерту вітали гостей та всіх присутніх як і самі вихованці Центру «Дивовижні долоні», які декламували вірші, поезію Тараса Шевченка та Івана Франка, виконували пісні, так і ансамбль сучасного танцю «Фрі Денс» (художній керівник – Йосип Карпін), заслужений артист естрадного мистецтва Василь Гамар, поетеса та композитор, співачка Оксана Винницька.

Нагадаємо, що центр діє у Дрогобичі на базі «Карітасу» з 2008 року. Більше 20 – ти осіб щоденно від 9:00 до 16:00 розвиваються, здобувають нові навички, підтримують одне одного та творять родинну атмосферу.

Мрією залишається організування будинку опіки, де могла б проживати наша молодь з особливими потребами. В декого з них вже померли батьки і в дома нема кому ними опікуватися. Віримо, що це Боже діло і тому Воно буде розвиватися.

Прес – служба БФ «Карітас СДЄ»
Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори