SDE

Владика Ярослав: Несімо всім радість нашої віри – пасхальну нашу весну

03 квітня 2018
Друк E-mail
Фото Прес-служби СДЄ
1 квітня, у свято Входу Господнього в Єрусалим, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

У слові до вірних єпископ зазначив: «Ісус входить у Єрусалим, щоб прийняти на себе зло, гріх світу, а також наші гріхи – і обмити їх Своєю кров’ю, милосердям та любов’ю». Зійшовши на хрест, Господь відчув тягар гріха і його наслідки – страждання і смерть. 

Однак Божа любов перемогла це. «Хрест Христовий, прийнятий з любов’ю, веде не до печалі, але до радості, – до радості бути спасенними і зробити малу дещицю того, що зробив Господь у день своєї смерті для кожного з нас», – наголосив проповідник.

Владика Ярослав закликав присутніх не піддаватись смутку, незважаючи на тягар випробувань. «Джерело нашої радості у тому, що ми зустріли Особу – Ісуса, Який перебуває серед нас; наша радість народжується від того, що ми знаємо: з Господом ми ніколи не самотні, навіть у скрутні хвилин», – додав єпископ. 

Проповідник порадив йти вслід за Ісусом, пам’ятаючи, що Він супроводжує нас і бере у Свої обійми. «Несімо всім радість нашої віри – пасхальну нашу весну, не даймо вкрасти у нас надію, не дозвольмо нікому позбавити нас радості та свободи, яку приносить нам Господь», – закликав єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори