SDE

День духовної віднови для працівників Церковного Суду Самбірсько-Дрогобицької єпархії

30 березня 2018
Друк E-mail
Фото о. Віталія ЛЕСНЯКА
В м. Дрогобичі вперше за час існування Церковного Суду відбулись реколекції для працівників судочинства єпархії. Виголосив науки вл. Теодор Мартинюк єпископ помічник Тернопільсько-Зборівської Митрополії, який є доктором та викладачем церковного права.

День віднови переплітався молитвою та трьома науками. Реколектант наголосив на важливості, відповідальності а водночас почесному служінні Суддів та інших працівників Трибуналу. Учасники реколекцій мали нагоду застановитися над місією служіння Церкві та людям.

В першій частині наук владика Теодор показав, що служіння судді виникає зі Святого Письма. Єпископ використав приклад Старозавітнього Мойсея, котрий сам судив вибраний народ, а також встановив інших суддів для допомоги. Основним завданням суддів було примирити людей, що служило добру як особистому так і суспільному. Одне з імен Бога є справедливість, і саме справедливість у Церкві є віддзеркаленням Бога. Занехаяння справедливості веде до краху віри. Владика порівняв служіння судових працівників до душпастирів, які вислуховують людей в їх складних життєвих обставинах та допомагають розв’язатися з прикрими обставинами з минулого.

В другій частині своїх наук проповідник заохотив відкривати красу Божого закону. Архиєрей запропонував присутнім особливу «довгу» молитву працівника Церковного Суду зі Святого Письма – Псалом 119 (118). Саме ця молитва оспівує право, закон, закон Божий. Владика Теодор наголошував також на постійному поглибленні і вдосконаленні своїх знань та навиків. Тим самим важливим є здобувати авторитет працівника трибуналу і вміти його берегти.

В останній лекції єпископ підкреслив, що суд є спільнотою, в якій потрібно плекати взаємодопомогу, адже усі ми служимо в одній Церкві, одному Богові. Місце праці також є місцем спасіння кожного з нас. Владика заохочував до рішучості у прийнятті рішень і не боятися помилок. Помилки завжди можна виправити, що є доброю нагодою вчитися.

Зустріч відбулась в Реколекційно-просвітницькому центрі «Еммануїл», який забезпечував теплу, родинну атмосферу для духовного збагачення і відновлення усіх працівників Церквоного Суду Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Судовий вікарій СДЄ

Ієр. Др. Віталій Лесняк

IMG 20180328 130403

Теми: Єпархіальний суд, Теодор (Мартинюк)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори