SDE

У Самборі відбулась театралізована Хресна дорога

10 березня 2018
Друк E-mail
Фото Миколи СЕНЕЙКА
Минулої п’ятниці у самбірському прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ замість молодіжної Хресної дороги відбулась театралізована. Її поставили парафіяни церкви Христового Воскресіння м. Збараж Тернопільської області.

Гості приїхали у Самбір на запрошення адміністратора собору о. Володимира Коркуни. Самодіяльних артистів супроводжували священики збаражської церкви отці Омелян Колодчак, який родом з Кульчиць Самбірського району, та  Олексій Бондарчук.

За словами отця Омеляна Колодчака, при церкві Воскресіння Христового в м. Збараж третій рік у часі Великого посту діє театральна група. Вони з інсценізацією Хресної дороги багато виступали і виступають на Тернопільщині, а на Львівщину, зокрема, в Самбір, приїхали вперше.

Візит гостей викликав неабиякий інтерес. Великий собор, який розрахований на  три тисячі людей, був заповнений дітьми, а також дорослими. Театральними засобами артисти вдало, через що в багатьох засльозились очі, відтворили Хресну дорогу сина Божого, образ, муки і терпіння того,хто своєю смертю зберіг нам життя.

Після побаченого та пережитого учасники Хресної дороги, як сказав отець Володимир Коркуна, розходились іншими людьми, бо співпереживали з Ісусом, пройшлися з ним його дорогою болю і смерті.

Повідомив Микола СЕНЕЙКО

hrd2

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори