SDE

У с. Ластівка відбувся похорон батька преосвященного владики Ярослава

03 березня 2018
Друк E-mail
У с. Ластівка відбулися похоронні богослужіння за новопереставленим рабом Божим Миколаєм, батьком преосвященного владики Ярослава (Приріза). 2 березня 2018 р.Б. у родинному домі покійного ввечері було відслужено Парастас, який очолив преосвященний владика Григорій (Комар),єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у співслужінні владики Володимира (Груци), єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, а також представників єпархіального духовенства.

У поминальній молитві також взяли участь ченці Чину Найсвятішого Ізбавителя, семінаристи Дрогобицької духовної семінарії, представники влади та односельчани. У своєму слові наприкінці богослужіння владика Володимир передав співчуття від Високопреосвященного Владики Ігоря (Возняка), Митрополита Львівського, подякував присутнім за спільну молитву за раба Божого Миколая та попросив супроводжувати покійного своїми молитвами.
3 березня 2018 р.Б. після Панахиди, яку відслужив владика Ярослав у спіслужінні духовенства, тіло покійного було перенесено до храму Св. Пророка Іллі с. Ластівка, де було відслужено Божественну Літургію і відбувся Чин Похорону. Очолив поминальні богослужіння владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у співслужінні владик Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицького, Михаїла (Колтуна), Єпископа Сокальсько-Жовківського, Тараса (Сеньківа), єпарха Стрийського, Григорія (Комара), Єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. У проповіді владика Богдан, зокрема, сказав: «Коли ми проводжаємо в останню путь батька нашого співбрата, то ми ніби проводжаємо свого батька. Тому нинішні похорони для нас дуже близькі... Ми дякуємо покійному за його діла любові, які він залишає за собою, навіть коли сьогодні ми відправляємо його в останню путь і передаємо землі». Наприкінці богослуження владика Ярослав подякував присутнім єпископам, духовенству, монашеству, семінаристам і мирянам за присутність і спільну молитву за упокій раба Божого Миколая.
Нагадуємо, що Миколай Приріз, батько преосвященного владики Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, упокоївся у Бозі зранку 2 березня 2018 р.Б., на 88-му році життя. Свої співчуття владиці Ярославові склав Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, зокрема, зазначаючи: «Втрата батька – це тяжка подія для Вас. Тому скеровую до Вас слова потіхи, які знаходимо у Святому Письмі – вічному Божому Слові. «Я – воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!» (Ів. 11, 24). … Ваш батько, який своїм життям об’являв милосердного Бога, сьогодні через смерть, що для віруючої людини є новозавітною Пасхою, уже завершив свій піст і увійшов у вічну радість». Також щирі співчуття  склали єпископи, духовенство, монашество, представники влади і миряни єпархії.

Див. фоторепортаж:

Теми: похорон, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори