SDE

У Самборі відзначили 85-річчя Блаженнішого Любомира (Гузара)

28 лютого 2018
Друк E-mail
27 лютого 2018 р.Б., у читальному залі Самбірської центральної районної бібліотеки відбулась духовна година «Людина з янгелом на плечі», присвячена 85-річчю від дня народження Блаженнішого Любомира (Гузара). Організатор заходу – директор районної централізованої бібліотечної системи Галина Мига провела його для Пластунів Самбора, учнів Самбірського професійного ліцею сфери послуг та всіх, хто цікавиться життям і діяльністю людей, які стали гордістю України.

о.Дмитро Сенейко, сотрудник прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора, звернув увагу присутніх на духовний досвід Блаженнішого Любомира Гузара, якого так потребує Церква і суспільство. Він своїм життєвим прикладом чи не вперше після тривалої перерви відкрив таку цінну грань людського буття, як духовну місію старця. За цим, наголошував молодий священик о. Дмитро Сенейко, простота і мудрість, поміркованість і розсудливість, непохитна громадянська позиція, лагідне ставлення до співрозмовника, повага людської гідності, відмінне почуття гумору, цікавість світу. «Працюй, ніби все залежить від тебе. А молися до Господа, ніби все залежить від Нього», – так мудро і глибоко могла сказати людина на Майдані під час Революції Гідності, збагачена досвідом, а цих рис запозичила у Бога. Важливо, що їх він не тримав у собі, а щиро ними ділився з українцями та усіма, хто цих коштовностей потребував.
Головний редактор журналу «Пластовий шлях» Юрій Леськів увагу присутніх привернув до того, що не лише сім’я виховує людину, але й середовище, в якому вона живе, з ким спілкується, чого вчиться і переймає для себе. За його словами, майбутній Глава УГКЦ Любомир Гузар багато почерпнув від молодіжної патріотичної організації «Пласт», а потім, у зрілому віці, він виховував пластунів, не розлучався з ними до останньої хвилини земного життя.
Присутні з цікавістю оглянули тематичну виставку, присвячену Блаженнішому Любомиру, яку з власної колекції представив відомий колекціонер та краєзнавець Степан Павлішак.

Повідомив журналіст Микола СЕНЕЙКО.
Фото автора

Теми: Самбірський деканат, Блаженніший Любомир

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори