SDE

Владика Ярослав: Св. Йоан Хреститель свідчив Христав, здолавши перед цим довгу духовну мандрівку

23 січня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
20 січня, у свято Собору св. Йоана Хрестителя, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці, в м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ розповів вірним про постать св. Йоана Хрестителя, пам’ять якого Церква вшановує цього дня. "Йоан Хреститель свідчив Христа, але до цього здолав довгу дорогу, духовну мандрівку, яка представлена в Євангеліях", - зазначив проповідник.

Спершу настає його зустріч з Месією за посередництвом найближчої людини – матері. Ця зустріч є ще несвідома, але вона має вплив на майбутнє Йоана. Мати, яка живе глибокою вірою, передає також плоди своєї віри синові, і він ще в її лоні переживає благодатну близькість Бога.

Далі відбувається його зустріч з Богом. Для цього він покидає світ, усувається на самоту, щоб там в пустині почути Боже слово, скероване  до нього. Перш ніж він зможе сказати, що Бог говорить іншим людям, мусить спершу почути, що Бог говорить до нього самого. "Йоан вчиться чути цього Бога, який промовляє до нього, розуміти Його голос, проникатися Божими думками і планами", - додав проповідник. Таким чином св. Йоан став тим, хто вказав людям на Месію.

Наприкінці проповіді владика Ярослав закликав вірних пригадати собі тих осіб, які в їхньому житті відіграли роль св. Йоана Хрестителя - стали дороговказами на шляху до Бога. "Сьогодні варто подумати і над тим, що ми можемо вказувати на Бога, а можемо і відштовхувати людей від Бога", - наголосив проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори