SDE

Відбулись заупокійні богослужіння за ієреєм Юрієм Сенютою [фото]

05 січня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
4 січня в храмі Христа Чоловіколюбця с. Вістовичі рудківського деканату відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним ієреєм Юрієм Сенютою. Богослужіння очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, в співслужінні священиків єпархії.

У своєму слові владика Ярослав зазначив, що  Господь, подолавши гріх і смерть, відкрив перед людиною двері вічності. "Коли ми у Христі, то кожна хвилина нашого життя, а зокрема момент смерті, сповнені постійної пам’яті про Нього", - наголосив проповідник.

Для християнина виконання волі Отця з допомогою Святого Духа перетворюється на щоденну потребу жити і вмирати для Господа, «бо коли ми живемо, для Господа живемо; і коли ми вмираємо, для Господа вмираємо. Отож, чи ми живемо, чи вмираємо, ми Господні» (Рим. 14, 8). Тому християнин з готовністю приймає годину смерті, призначену і вибрану Господом, який єдиний знає, що є справжнім добром для кожного Його творіння.

Проповідник наголосив, що боятись слід не тілесної смерті, але смерті духовної. "Вона набагато страшніша за смерть фізичну, адже тоді ми відкидаємо милість Всевишнього", - додав єпископ.

Після завершення Літургії відбувся чин прощання з покійним. Опісля домовину з тілом передано землі.

Зазначимо, що напередодні, 3 січня владика Ярослав відслужив над домовиною покійного священика чин ієрейського парастасу.

Нагадаємо, що о. Юрій Сенюта, адміністратор храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Никловичі, храму св. вмч. Юрія с. Орховичі та храму Христа Чоловіколюбця с. Вістовичі Самбірського району Львівської області, відійшов у вічність 1 січня 2018 року Божого на 48-му році життя і 19-му році священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: похорон, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори