SDE

Владика Ярослав: Майстерня Великого Лікаря розбитих доль відкрита цілодобово

14 грудня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
10 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ закликав вірних роздумати над євангельською розповіддю про те, як Ісус оздоровив жінку, що була опанована духом немочі впродовж 18 років. Зокрема, проповідник запропонував поглянути на немічну жінку як на образ сучасної людини, що часто є духовно розбитою. «Людське життя часто є сповнене розбитості: розбиті країни,
нації, міста, сім’ї, серця, долі, мрії», - заначив владика Ярослав.

Христос повернув нам цілісність, зійшовши на хрест і ставши «пораненим» задля нашого спасіння. «Його тіло було розіп’яте на хресті, щоб ми могли стати цілісними», - додав єпископ.

Благовість християнської віри полягає в тому, що Господь Ісус займається «ремонтом» розбитого життя. «Він бере розбиті долі та знову робить їх цілими, так як Він випрямив спину жінці у сьогоднішньому Євангелії», - сказав владика Ярослав. Бог прийшов у світ, щоб зціляти людей з розбитими надіями, розбитим життям. Він бере розбиті речі з нашого життя і перетворює їх у краще речі Свого Божественного промислу. Бог може робити чудеса з розбитого серця чи життя, якщо ми віддамо Йому уламки. «Майстерня Великого Лікаря розбитих доль відкрита цілодобово, без вихідних і не треба наперед домовлятися», - наголосив єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори