SDE

У Трускавці митрополит Ігор освятив пам'ятник Патріарху Йосифу Сліпому [фото]

04 грудня 2017
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
3 грудня у м. Трускавець відкрили й освятили пам’ятник Патріарху Йосипу Сліпому з нагоди 125-річчя від дня його народження. Урочистості розпочались з Божественної Літургії, яку очолив владика Ігор, митрополит Львівський, у співслужінні владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, і владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також о. Петра Івасівки (декана трускавецького), о. Володимира Боднарчука (адміністратора парафії), священиків Трускавецького, Дрогобицького, Лішнянського і Хирівського деканатів. Богослужіння супроводжував хор "Голос душі" з Катедрального собору Пресвятої Трійці м. Дрогобич. На богослужінні були присутні представники обласної й міської влади.

Під час проповіді владика Ігор наголосив: "Отримати спасіння - це найголовніше завдання кожної людини, яке відбувається через вірне служіння Богові". Проповідник наголосив, що вірно служити Богові не означає багато стояти на колінах, постити, ходити понурими, не піднімати очей. 

Вірне служіння Богові проявляється в дієвій вірі. Тоді душа готова виконувати волю Бога, об’явлену в Святій Євангелії. "Дуже важливо вірити словам, які промовляв Ісус Христос і виконувати волю Божу, яка закарбована в десяти заповідях", - додав митрополит.

Проповідник закликав вірних "пізнавати волю Бога, яку Він пропонує нам". Сповнюючи Божу волю, людина рухається до достойного завершення свого життя на землі. "Наше завдання не збирати земних багатств, які ми швидко залишимо подібно до багача із притчі, наше завдання зростати в любові до Бога та ближніх", - додав проповідник.

Після завершення Літургії відбулось освячення пам’ятника Патріарху Йосифу, який повстав з ініціативи о. Володимира Боднарчука, а також завдяки майстерній праці скульптора Ярослава Скакуна і фінансовій підтримці Лева Грицака. Пам’ятник патріархові виконаний у повен зріст. За словами о. Володимира Боднарчука, окрім Трускавця, у світі є лише два таких пам’ятника: один - у Тернополі, а один в Чикаго (США). 

Після чину освячення присутні послухали концертну програму Зразкового театру української пісні "Джерельце" з м. Моршин. Завершилось свято святковою академією, що теж була присвячена постаті Патріарха Йосифа.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин Степан ПАВЛІШАК

Теми: Григорій (Комар), Ігор (Возьняк), Йосиф (Сліпий), Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори