SDE

У с. Гвоздець на Старосамбірщині освячено після оновлення місцевий храм [фото]

23 листопада 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
21 листопада, у свято св. архистратига Михаїла, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив оновлений храм св. Михаїла в с. Гвоздець на Старосамбірщині. Після завершення чину освячення єпископ відслужив Божественну Літургію в співслужінні о. Михайла Постолюка (адміністратора парфії) і священиків Старосамбірського, Самбірського деканатів.

Під час проповіді владика Ярослав розповів вірним про значення свята Собору св. Михаїла, яке пригадує християнам про існування невидимого світу. «Цей світ, який Біблія називає небом або небесами, наповнений розумними, добрими створіннями – ангелами», - зазначив єпископ. Святе Письмо називає ці небесні сотворіння ангелами, що з грецької мови означає вісники, посланці, бо через них Бог відкриває людям Свою волю.

«Про святих ангелів навчає нас Писання, а також передання Церкви і досвід, що його пережили святі», - зазначив владика Ярослав. У Традиції Церкви культ ангелів набув особливої важливості тоді, коли людина почула про вічного Бога, який запрошує її до життя у Ньому, і в Ньому сповняти всі бажання серця. Окремим днем почитання дев'яти ангельских хорів є понеділок.

Ім’я архангела Михаїла - «Міх А Ел» - означає «Хто як Бог». «Своїм іменем св. Михаїл промовляє до нас, що перемогти зло може лише той, хто є злучений, приєднаний до Бога», - сказав проповідник. Лише в Бозі і з Богом є наша перемога над злом. Це стосуються як нашого внутрішнього, особистого, духовного життя, так і сімейного й громадського життя.

Свято св. Михаїла також закликає нас бути для своїх ближніх добрими ангелами, посланцями Божого Милосердя, вісниками та виконавцями Його Волі. «Сьогодні нам слід замислитись над тим, що тут, на землі, ми є воїнством Небесним, покликаним на утвердження Божого Царства, на захист істини та справедливості, вбогих та переслідуваних, на боротьбу зі злом», - додав єпископ.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав з іменинами о. Михайла Постолюка і подякував йому за душпастирське служіння. Єпископ подякував також парафіянам, жертводавцям та всім, хто спричинився до відновлення храму.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори