SDE

У с. Далява на Дрогобиччині святкували 110-літній ювілей місцевого храму [фото]

22 листопада 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
19 листопада владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію с. Далява на Дрогобиччині з нагоди 110-ліття місцевого храму. Перед початком Божественної Літургії владика освятив новий престіл і здійснив чин освячення храму після оновлення. Під час Святої Літургії разом з єпископом співслужили: о. Анатолій Полянко (декан Лішнянський), о. Василь Сенечин (адміністратор парафії) та священики з різних деканатів Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним значення недільної євангельської розповіді, в якій йшлось про те, як до Ісуса прийшов старший синагоги - Яір - і просив оздоровити його доньку. Під час подорожі до дому Яіра якась жінка підійшла і торкнулась одежі Ісуса. Господь обернувся до неї і зцілив її. Ця невелика зупинки стала випробуванням для віри Яіра, адже Ісус, коли прийшов до його дому, застав доньку мертвою. "Ця перешкода була на славу Божу, так само, як і перешкоди, що трапляються в нашому житті", - зазначив проповідник.

Завдяки благословенній перешкоді сталось чудо. Батько побачив, як Божа рука повертає до життя його померлу доньку. "Коли ми інколи відчуваємо, що відповідь від Бога затримується, прочитаймо цей уривок Євангелії і дізнаємося, що все це стається заради ще більшої слави Божої", - наголосив єпископ.

Господь часом випробовує нас, чи вміємо ми Йому довіряти. "Він бариться, щоб ми навчились від Яіра, Марії та Марти, сестер Лазаря, що коли в нас є велика віра, ми побачимо славу Божу, не тільки на небесах, але і тут на землі!", - додав проповідник.

Наприкінці богослужіння владика Ярослав подякував о. Василю Сенечину за душпастирське служіння на парафії. Єпископ також висловив вдячність парафіянам, жертводавцям і всім, хто спричинився до відновлення давнього храму. "Нехай ваша віра стане прикладом для майбутніх поколінь", - побажав єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори