SDE

Владика Ярослав освятив після оновлення храм в с. Старий Кропивник на Дрогобиччині [фото]

14 листопада 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
12 листопада владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирськими відвідинами парафію с. Старий Кропивник на Дрогобиччині. Єпископ освятив після оновлення місцевий храм Перенесення мощей св. Миколая Чудотворця і відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що гріх має багато обличь. На це вказує недільне Євангеліє про зцілення біснуватого в Геразинському краю. Коли Ісус спитав одержимого: «Як тобі на ім’я?», - той відповів: «Легіон». «Гріх має багато різних імен: гордість, захланність, нечистота, заздрість, непоміркованість, гнів, лінивство, жадоба влади, помсти, наркотичної та алкогольної залежності», - сказав проповідник.

Владика Ярослав наголосив, якщо людина бажає перемогти гріх, то має дбати, щоб Бог, Його любов, заповіді були присутніми в її щоденному житті. «Сатана часто заманює увагу людини підступами, неправдою, різними пристрастями, земним речам, щоб представити зло під виглядом добра, зосередити увагу на потребах дочасних і, таким чином, відвернути людину від Бога, від спасіння її душі, від мети життя», - заначив проповідник.

Христос і Його слово - це духовне світло для людей, завдяки якому вони здатні розрізнити добро від зла, пізнати те, що є від Бога, а що походить від злого духа. «Пам’ять про Божу присутність у щоденних справах, про Божі заповіді стає духовним світлом для людини і наставляє її на добру дорогу, яка веде до Бога, до мети життя – нерозривного з’єднання з Ним у вічності», - наголосив єпископ. Коли людина дбає про духовне добро, тоді часто думає про Бога, щоб колись у небі нерозривно з Ним перебувати.

Після завершення богослужіння єпископ привітав парафіян з подією оновлення храму. Владика Ярослав також подякував о. Василю Нагині, адміністратору парафії, за душпастирське служіння.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Підбузький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори