SDE

Владика Ярослав: Покров Божої Матері є виразом її любові до людського роду [фото]

15 жовтня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 жовтня парафія Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбір святкувала храмовий празник. Божественну Літургію з цієї нагоди відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні о. Богдана Добрянського (самбірського декана), о. Володимира Коркуни (адміністратор парафії) і місцевого духовенства.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що в свято Покрова Пресвятої Богородиці єднаються Небесна і Земна Церква. «За різними літописами на початку Х ст. у Константинополі святий Андрій Юродивий під час молитви у храмі, піднявши очі до неба, побачив Пресвяту Богородицю, осяяну небесним світлом в оточенні ангелів і сонму святих. Богоматір ступала повітрям над вірними, що молитовно благали про заступництво перед ворогами, які напали на місто», - сказав єпископ. Богородиця молилася довгий час, а потім підійшла до престолу, зняла з себе сяюче покривало, яке носила на своїй Пречистій голові, і розпростерла над молільниками. Після цього війська противника відступили, а місто було врятовано.

Далі проповідник сказав, що заступництво Пресвятої Богородиці – це не тільки історична подія, а щоденна реальність, яку переживають християни. «Покров Божої Матері є виразом її любові до людського роду, завдяки йому прощаються наші гріхи, лікуються болі й печалі», - сказав владика Ярослав. Під Покровом Богоматері скріплюється наша немічна молитва.

На українських землях Божа Матір завжди шанувалася особливо. «Наш народ пропустив через своє серце і свідомість те, що колись сталося у Візантії, бо по-особливому відчув, наскільки Небесна Цариця близька до кожної людини», - сказав владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика привітав присутніх зі святом Покрова, а також подякував о. Володимиру Коркуні й душпастирям парафії за їх служіння. Далі всі процесійно вирушили на подвір’я перед собором, де відбулося водосвяття та освячення фігури Покрови Матері Божої, спорудженої за сприяння подружжя Любомира та Ірини Ковальчуків та їхніх родин.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори