SDE

У Дрогобичі відкрили барельєф митрополита Андрея Шептицького [фото]

13 жовтня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
12 жовтня на фасаді головного корпусу Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, освятив барельєф митрополита Андрея Шептицького.  

Далі в актовій залі педуніверситету відбулася міжнародна академія на тему: «Виховні ідеї Андрея Шептицького в освітньому просторі сучасної України». Почесних гостей заходу представив о. Олег Кекош, капелан університетської молоді. Опісля з привітаннями виступили владика Ярослав, ректор педуніверситету професор Надія Скотна, міський голова Тарас Кучма. Завершилася конференція концертом духовної музики та пісні. Участь в заході взяли натхненники спорудження барельєфу оргкомітет Громадської Ради «Святий Юр» Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького м. Львова, а також скульптор проф. Ярослав Скакун

У привітальному слові владика Ярослав охарактеризував постать митрополита Андрея Шептицького: "Митрополит був людиною глибокої культури, мудрого слова, широких поглядів, сильної волі та сміливої дії. Він промовляв і надалі продовжує промовляти до людей усім своїм життям (див. повний текст привітального слова). Для нас він –  пастир, богослов, вихователь, проповідник, святитель, будівничий, меценат, дипломат та святий учитель віри. Перелік зробленого ним ніколи не буде вичерпним". Доповідач зазначив, що Слуга Божий є прикладом для всіх нас, як можна вірно і жертовно служити Божому народові. "Він не лише кермував Церквою – він розвивав цілу християнську цивілізацію Галичини, привносячи християнські цінності в такі суспільні сфери, як освіта, наука, мистецтво, охорона здоров’я, законодавство тощо. І всюди він діяв справді як Слуга Божий", - сказав єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство, Андрей (Шептицький), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори