SDE

Владика Ярослав: Свято Успення Пресвятої Богородиці відображує радісну впевненість, що після воскресіння Ісуса смерть немає остаточної влади над людиною [фото]

28 серпня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
28 серпня, на празник Успення Пресвятої Богородиці, храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора відвідав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. У співслужінні місцевого духовенства архиєрей очолив святкову Божественну Літургію. У цей день у місцевому храмі, де знаходиться Самбірська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці, відбулася загальноєпархіальна проща.

Звертаючись до вірних з проповіддю, владика Ярослав зауважив, що празник Успення Пресвятої Богородиці пригадує нам істину про вічне життя, про майбутній вік. «Свято Успення Пресвятої Богородиці відображує радісну впевненість, що після воскресіння Ісуса смерть немає остаточної влади над людиною», - наголосив проповідник. Життя майбутнього віку, якого ми ще тільки очікуємо, для Богородиці вже є справжнім вічним життям на високому ступені слави. З дня Успення сповнилося пророцтво псалмоcпівця Давида про майбутню Царицю: «Стала цариця праворуч тебе, в ризи позолочені одягнена, прикрашена» (Пс. 44, 10).

У славетний день свого Успення світлоносна Діва стає Матір'ю всього людства і Царицею Небесною. «Стоячи перед престолом Божим, Вона заступається за нас», - наголосив владика Ярослав. Небесне заступництво Пресвятої Богородиці виражається також в її життєвій поставі, яку вона залишила нам немов у спадок. Вона залишила нам у заповідь слова, які промовила до слуг на весіллі в Кані Галилейській: «Що б не сказав Христос - то робіть». І слуги виконали; і води обмивання стали добрим вином. Цю заповідь Вона залишає кожному з нас.

Спогад блаженного Успення Богоматері спонукає кожного нас замислитись над приготуванням до нашого відходу з цього життя, щоб зустріти його не зі страхом, але з радістю. Пам'ять про смерть, за словами Святих Отців, буде «поступово готувати нашу душу до переходу в вічне життя, звільняючи наше серце від всіх пристрасних земних прив’язань».

Після завершення богослуження владика Ярослав подякував о. Богдану Добрянському, декану самбірському, і всім священнсолужителям парафії за душпастирську опіку над цим відпустовим місцем.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори