SDE

«Канікули з Богом» при парафії Успення Пресвятої Богородиці [фото]

17 серпня 2017
Друк E-mail
Фото парафії Успення Пресвятої Богородиці, м. Дрогобич
З 24 по 28 липня при храмі парафії Успення Пресвятої Богородиці (м. Дрогобич) вже втретє відбувся дитячий  духовно-відпочинковий табір «Веселі канікули з Богом» для дітей віком 8-14 років. Цього року кількість учасників табору склала 38 осіб. Організатором та провідником табору був священик парафії о. Петро Сюсько. В перший день таборування парафіяльні діти отримали благословення від отця-пароха Олексія Дем’яновського.

Кожного дня дітвора парафії Успення брала участь у святій Літургії, приступала до Таїнства Покаяння та Причастя. Отець Петро обрав тему таборових катехиз – «Бути святим». Юні християни мали змогу почути про різні види святості, а також краще запізнатися із постаттю ісповідника віри, патріарха Йосифа Сліпого. На табір був запрошений чернець-василіянин брат Христофор, який провів з дітворою цікаву зустріч про монашество, як один із шляхів досягнення святості. Юнаки та юнки дізналися з уст інока про ювілей василіянського чину в Україні (400-ліття).

День – у – день парафіяльні підлітки спільно молилися, співали християнські пісні під супровід гітари отця Петра, бавились у ігри, вивчали та танцювали різні банси. Організатори табору підготували для учасників «Канікул з Богом» декілька цікавих майстер-класів, під час яких малеча здобула нові знання та навики. Зокрема: ліплення ангеликів, мотанка коників, творення картин із кольорового піску, та майстер-клас «Анти-стрес». Один із майстер-класів провела керівник волонтерського руху Львівської архиєпархії УГКЦ.  Справжнім «сюрпризом» для дітей став приїзд на табір учасників всеукраїнського телевізійного вокального шоу «X – фактор» - гурт «Symphonyя», які провели для дітвори музичну майстерню.

В останній день «Канікул з Богом» (28 липня) юні таборяни відвідали василіянський монастир на Ясній Горі в Гошеві. На чудотворному місці учасники «Канікул» разом із отцем Петром та батьками помолилися Літургію, по завершенні якої духівник табору виголосив катехизу про святого рівноапостольного князя Володимира Великого.  Опісля прочани із Дрогобича «засмакували» монастирським чаєм та взяли участь в екскурсії під проводом ченця брата Піо. На завершення екскурсії дітвора відвідала монастирську дзвіницю, де отримала унікальну нагоду зіграти на карильйоні.

Під молитву на вервиці, спів під гітару, та з подякою Творцеві, юні таборяни повернулись до рідного Франкового краю.

За повідомленням парафії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори