SDE

На Сколівщині громада с. Гребенів відсвяткувала 90-ліття храму, що був освячений митрополитом Андреєм Шептицьким [фото]

20 липня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
12 липня, у свято святих апостолів Петра й Павла, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Гребенів Сколівського деканату та освятив після оновлення місцевий храм, що був збудований в 1927 році та освячений митрополитом Андреєм Шептицьким. Відтак у співслужінні о. Михайла Малащака, адміністратора парафії, та священиків Сколівського деканату єпископ відслужив Божественну Літургію.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що в цей день Церква вшановує двох Верховних Апостолів: св. Петра, який став славним завдяки свої міцній вірі, і св. Павла, якого Бог прославив у мудрості слова. «Звеличуємо їх сьогодні, як Первоверховних, бо вони й справді найбільше потрудилися для слави Божої і проповіді святої Євангелії», - сказав проповідник. 

Святий апостол Петро виявив свою віру в Ісуса, сказавши Господу: «Ти – Христос, Бога живого син». У відповідь Ісус назвав Симона скелею, на якій Він збудує Свою Церкву. «Саме апостоли очолювані святим Петром становили Церкву, засновану Христом, отримавши місію поширити її по всьому світі», - зазначив владика Ярослав. Тому в Символі віри ми називаємо Церкву апостольською, вказуючи на те, що вона збудована «на підвалині апостолів і пророків, де наріжним каменем – сам Ісус Христос» (Еф. 2, 20).

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав о. Михайла Малащака, парафіян і доброчинців із завершенням оновлення храму. Доцінюючи душпастирську працю о. Михайла, владика Ярослав нагородив його протоєрейським хрестом. Згадуючи про особу митрополиту Андрея Шептицького, який 90 років тому освятив храм в с. Гребенів, владика Ярослав сказав: «У праведного митрополита Андрея, а також і в інших свідків віри нашої Церкви, наберімось живої віри та ревності у сповненні християнських обов’язків, просімо їхнього заступництва, щоб і ми могли бути свідками Правди-Христа у наших родинах, парохіях, в нашому народі, щоб і ми не були байдужі, коли йдеться про добро нашої Церкви і народу».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Андрей (Шептицький), Сколівський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори