SDE

На території Самбірської ЦРЛ заплановано будівництво каплиці Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці [фото]

27 квітня 2017
Друк E-mail
26 квітня 2017 року Божого, виповнюється 30 років, як у невеликому селі Грушів, що на Дрогобиччині, відбулось чудесне об’явлення Пресвятої Богородиці на місці закритого радянською владою храму, який завжди належав Українській Греко-Католицькій Церкві. Незважаючи на погрози міліції та співробітників КДБ, сюди тисячами потягнулися побожні паломники, які засвідчували досі нечувані речі.

З ними були і священики, загнаної у підпілля, але не знищеної безбожною навалою, Української Греко-Католицької Церкви. Люди бачили Пречисту Матір, гаряче молились, каялися та оздоровлювалися від різноманітних недуг. Пригадалась і давня історія чудотворного місця, яка родом із ХVІІІ-ХІХ століть, згідно якої на місці тодішньої ще каплиці, а не храму, росла розлога дуплава верба. Всередині дерева, неначе у криниці, якось появилась чистенька водиця. Її черпали для вживання побожні парафіяни і невдовзі зрозуміли, що вона наділена цілющими властивостями. Високо на гіллі верби хтось помістив старовинну ікону Пречистої Діви Марії. З того часу відбувались численні чудеса, оздоровлення, молитви були почуті…

І ось, у місті Самборі, на території Центральної районної лікарні, поблизу приймального відділення, за спільної ініціативи місцевого медичного капелана – отця Тараса Рисея та головного лікаря – Степана Івановича Скірина, а також цілковитої фінансової підтримки мецената – Миколи Петровича Бурака, буде споруджена дерев’яна каплиця Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Вірні міста Самбора мають велику віру, що саме тут, де з цілого району приїжджають лікуватися недужі, відбуватимуться справжні дива. Отець Тарас Рисей у зазначені дні на цьому святому місці здійснюватиме читання молитов над хворими особами, випрошуючи небесних ласк зцілення у Пресвятої Богородиці, прославленої у с. Грушів.

У цю неділю, 30-го квітня 2017 року Божого, о 17:00 відбудеться урочисте освячення місця під забудову каплички, яке звершить єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Григорій (Комар) при участі багатьох священиків Самбірського деканату. Щиро запрошуємо на це дійство усіх медичних працівників та мешканців міста та району! Прийдімо разом і переживімо справжнє чудо – зустріч із Небесною Матінкою! 

Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори