SDE

Плащаниця для хворих осіб Самбірської ЦРЛ [фото]

14 квітня 2017
Друк E-mail
Фото Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я
У Велику п’ятницю, 14 квітня, в лікарняному храмі святого великомученика Пантелеймона м. Самбора, було освячено, без перебільшень, особливу плащаницю Господа нашого Ісуса Христа (репродукцію ікони, котру написав о. Михайло Олійник) – для тих людей, які перебувають за дверима шпиталю і не мають змоги самотужки дібратись до церковці.

Місцевий капелан, о. Тарас Рисей, перед тим як прочитати благословляючі молитви та окропити священне полотно свяченою водицею, звернувся до присутніх молільників із повчальним словом, вказуючи на велику потребу сьогодні нести недужим людям промінь Христової любові – туди, де панує відчай і, можливо навіть, відчуття богопокинутості… Відразу, по завершенні літургійних богослужінь, молоді волонтери капеланського центру «Ноїв Ковчег», разом з о. Тарасом, взявши плащаницю, подалися у місце плачу, болів та зітхань – Самбірську ЦРЛ. У кожному відділенні знаходилися вдячні люди, котрі зі сльозами на очах, приступали до зображення пресвятого Тіла Господнього. Деякі йшли на колінах. Багато недужих цілували плащаницю, перебуваючи на ліжку. Під час всього дійства, волонтери капеланського центру «Ноїв Ковчег» співали страсні пісні й тропар «Благообразний Йосиф». Також отець Тарас підходив до кожного недужого окремо, благословляв і бажав скорого повернення до здорового життя та особливого пережиття Христового Воскресіння.

Особливу радість від цього духовного дійства отримали й самі волонтери. Вертаючись назад до храму, вони просто світились, адже добро, яке творимо  для своїх ближніх, ніколи не залишається проігнорованим Богом живим. Йому ж єдиному належить слава, честь і поклоніння!

Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори