SDE

У Катедральному й Прокатедральному соборах відбулись богослужіння Великого четверга [фото]

14 квітня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
13 квітня, у Страсний четвер, архиєреї Самбірсько-Дрогобицької єпархії відслужили Вечірню з Літургією св. Василія Великого та чин омовіння ніг. Владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив богослужіння в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, а владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, — в Прокатедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора.

"Ось настала врешті та година, до якої Ісус ішов ціле своє земне життя", - з такими словами під час проповіді звернувся до вірних владика Ярослав. Євангеліє розповідає, що «як прийшла година, сів Він [Ісус] до столу й апостоли з Ним...» (Лк. 22, 14). Відтоді ця година не минає. "Церква безнастанно на Святій Літургії довершує наочне втілення Тайної вечері, щоб упізнати Господа і зрозуміти значення Його Євангельських слів так, як це пережили учні в Емаусі. Пресвята Євхаристія зміцнює нас, паломницький народ, на дорозі нашого життя.

На Тайній Вечері Ісус також встановив тайну священства. "З моментом прийняття тайни священства Бог назавжди вписав нас в священство Ісуса Христа і покликав продовжити в наших часах єдину таїнственну жертву Сина Божого, щоб доступ до її овочів мали також християни нашої епохи", - промовив до духовенства єпархії владика Ярослав.

Проповідник наголосив, що джерелом священичого покликання є зустріч з Ісусом. "З Ним ми ніколи не самотні, навіть у скрутні хвилини, коли ми стикаємося з проблемами і перешкодами, які здаються непоборними, а їх у нас сьогодні багато", - сказав єпископ. Проповідник закликав священнослужителів супроводжувати Ісуса, пам’ятаючи, що Він завжди супроводжує нас і бере в Свої обійми. "У цьому наша радість і надія, яку ми повинні нести у світ", - сказав у підсумку єпископ.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Богослужіння в Катедральному соборі, м. Дрогобич

Богослужіння в Прокатедральному соборі, м. Самбір

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори