SDE

Відбулись передвеликодні реколекції для студентів

14 квітня 2017
Друк E-mail
Фото студентського капеланства
5-6 квітня в актовій залі головного навчального корпусу Дрогобицького коледжу нафти і газу (ДКНГ) відбулися великопосні реколекції для студентів коледжу. Реколекції провів капелан ДКНГ, священик Петро Сюсько.

Духовні науки тривали два дні. Студентство мало нагоду почути розважання про покаянний зміст молитви святого Єфрема Сирійського. Кожен студент отримав текст цієї молитви, яка є основною молитвою Церкви в час святої Чотиридесятниці. Через духовні науки студенти запізналися із глибоким текстом молитви авторства святого IV століття. «Незважаючи на древність молитви, вона завжди є актуальною. Вона передає вади, які притаманні людині будь-якої епохи, а також основні чесноти та цінності, якими може і повинен жити християнин XXI століття, століття, в якому дуже часто хочуть запанувати над людиною новітні технології та гаджети», - мовив капелан.

Під час днів духовної віднови капелан виокремлював слово та фразу, які тлумачив, адаптовуючи їх до академічного середовища. «Ці науки мають за завдання надихати нас до кращої молитви та переосмислення своїх стосунків з іншими. Текст молитви святого Єфрема вказує на те, чого слід уникати християнину в його духовному житті, і дарує нам духовні вказівники, як іти доброю дорогою до вічності з Богом», - наголосив академічний духівник.

Під час реколекцій студенти по своїх домівках (приватних помешканнях та в гуртожитку)   читали задані євангельські уривки та приступили в четвер та в п’ятницю вранці до святих Таїнств Покаяння та Причастя в храмі Успіння Пресвятої Богородиці. На завершення, капелан закликав студентство не забути в клопотах приготувань до Великодня та буднях навчання про найосновніше – духовне приготування до празника Воскресіння Христового. «Найкращий спосіб приготуватися до Пасхи Христової – взяти участь в літургійних богослужіннях Великого тижня і глибоко пережити спасительні страждання Господа Ісуса Христа».

Студентське капеланство

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори