SDE

Духовенство єпархії роздумувало над біблійним і святоотцівським аспектом таїнства покаяння [фото]

04 березня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
2 квітня в Центрі душпастирства молоді, в м. Дрогобич, для духовенства Дрогобицького району відбувся семінар на тему "Біблійний, історичний і святоотцівський аспекти таїнства покаяння", організований Інститутом постійної формації для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж місяця лютого семінари на згадану тему вже відбулись в Дрогобичі, Самборі, Сколе та Стрілках. 

Розпочинаючи зустріч, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, зазначив, що мета згаданих семінарів - різнобічно висвітлити тему таїнства сповіді, представивши її біблійний, історичний, патристичний, душпастирський і канонічний аспекти. За словами єпископа, Синод єпископів УГКЦ постановив звернути  особливу увагу на звершення цього святого таїнства. Зокрема, нещодавно було створено окрему комісію, яка розпрацьовуватиме інструкцію для сповідників. 

Таїнство покаяння нерозлучно пов’язане з темою гріха, від якого воно покликане людину очистити. "Коли йде мова про гріх, люди, зазвичай, розуміють його як якийсь злий вчинок, що завдає матеріальної шкоди чи суперечить закону держави. Натомість Святе Письмо представляє гріх, насамперед, у площині духовній", - зазначив владика Григорій.

Зі сторінок Біблії дізнаємось про гріх як про спробу людини влаштувати своє життя без Бога. Святе Письмо також вказує на наслідки, які гріх приносить в духовний світ людини. "Адам після гріхопадіння ховається від Бога. Так поводиться кожен грішник, який прагне відійти туди, де Богові не буде місця, де не буде потреби з Ним розмовляти", - підкреслив єпископ.

Відтак, було виголошено дві доповіді. О. Тарас Коберинко розповів про "Біблійний аспект покаяння", а о. Роман Федько виголосив доповідь на тему "Історичний і патристичний аспект таїнства покаяння".

Додамо, що ряд семінарів, які відбулись, є першим тематичним циклом зустрічей з духовенством на тему таїнства покаяння. Заплановано провести ще два цикли семінарів, під час яких буде розкрито душпастирський і канонічний аспекти таїнства сповіді.

Нагадаємо, що про створення Інституту постійної формації для духовенства було оголошено 15 листопада 2015 року Божого. Інститут створено для сприяння духовному, інтелектуальному і душпастирському розвитку священиків єпархії.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Інститут постійно формації для духовенства, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори