SDE

У Дрогобичі на Пресвітерській раді вирішено створити Інститут постійної формації для духовенства

11 листопада 2015
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Засідання Превітерської ради
10 листопада у м. Дрогобичі, в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбулось засідання Пресвітерської ради. Засідання ради розпочав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який привітав пресвітерів та пригадав присутнім питання, які мали розглядатись на цьому засіданні ради. 
Відтак владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, представив доповідь про створення Інституту постійної формації для духовенства. У своїй доповіді єпископ наголосив, що священик повинен дбати про постійний особистий духовний, інтелектуальний і душпастирський розвиток. Після завершення доповіді пресвітери обговорили практичні сторони створення інституту постійної формації.
 
Опісля на розгляд Пресвітерської ради було подано канонічні питання.
 
Зазначимо, що Пресвітерська рада, згідно з кан. 264 ККСЦ, є дорадчим органом єпархіального єпископа в тих справах, які стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії. До її складу належать священики, делеговані духовенством кожного деканату єпархії, а також пресвітери, які належать до ради згідно із займаного уряду. Певну кількість членів Пресвітерської ради з-посеред єпархіального духовенства обирає єпархіальний єпископ. Термін повноважень даної Пресвітерської ради складає 5 років.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Пресвітерська рада, Інститут постійно формації для духовенства

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори