SDE

Вогонь єднання палахкотів у домівках жителів Старосамбірського району [фото]

13 січня 2017
Друк E-mail
Воістину благодатним днем для Старосамбірщини став четвер, 5 січня. Бо цього дня до району привезли Вифлеємський Вогонь Миру з Польщі, який вже став невід’ємним атрибутом святкувань Різдвяних свят. Особливо урочисто його передали польські харцери нашим пластунам на перетині двох країн, де в наступному році має постати пункт міжнародного пропуску Нижанковичі-Мальговичі. На цій духовній акції були присутні духовенство та представники місцевого самоврядування з обох сторін.

А далі Світло Миру мандрувало нашим районом. А далі пластуни станиць Хирів, Стрілки урочисто передавали його біля головної ялинки в Добромилі для громад Добромильського деканату.

Пластуни станиці Хирів передавали Вифлеємський Вогонь громадам Хирівського куща на центральній площі свого міста. Пластуни осередку у Стрілках привезли для громад гірського краю Вогонь Миру.

І вже другий рік вогонь миру і добра привезли до родин, яких зловіщим крилом торкнулася війна, забравши у них радних –до полеглих в АТО Героїв та Героя Небесної сотні.

Й цьогоріч змінили звичний сценарій передачі Вифлеємського Вогню пластуни станиці Старий Самбір. У четвер, вечірніми сутінками люд Божий спішив до храму. Тут панувала особливо духовна й урочиста аура. Колядки церковного хору, змістовна концертна програма пластунів, палка проповідь отця-декана Михайла Николина, запалені свічки від священного вогню символізували віру в світло прийдешнього нового року та мирне близьке майбуття для України. З благодатним настроєм несли його у домівки старосамбіряни вечірнім Старим Самбором.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори