SDE

Молитвa за сиріт цього року відбудеться в неділю 13 листопада

12 листопада 2016
Друк E-mail
Ілюстрація
Щороку в другу неділю листопада Церкви в Україні єднаються в спільному звертання до Бога в «День молитви за сиріт». В цей день усі Церкви моляться в особливому намірі за кращу долю для дітей-сиріт, за оздоровлення сім’ї і за повернення дитини до своїх батьків, за об’єднання дитини з новою родиною, яку Бог обрав для неї, за зцілення дитячих ран та кращі зміни в житті дітей. Всеукраїнський «День молитви за сиріт» – це день, коли християнські Церкви по всій Україні моляться за дітей-сиріт. День молитви нагадує людям про Боже ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов, служити кожній такій дитині, а також робити все можливе, щоб у неї була сім’я.

БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» у Дрогобичі почав старання про відкриття будинку сімейного типу для 10 дітей сиріт. Зараз ми є на етапі будівництва будинку. Просимо бажаючих долучитись до доброї справи як і фінансово так і ставши волонтером благодійного фонду! Будемо раді будь-якій допомозі!

Волонтером бути легко!

За детальною інформацією просимо звертатись: м.Дрогобич вул.Чорновола, 4

Ідеї до дня молитви за сиріт:

-          Уділити благословення для дітей та родин, які виховують прийомних чи усиновлених дітей (важливо запитати в цієї сім’ї, яка вона до цього відноситься)

-          Можна урізноманітнити молитву в цей день, давши в руки дітям, що прийшли на Літургію свічки, і запросити їх до молитви за дітей-сиріт.

-          Якщо на парафії є молодіжна спільнота, то їх можна просити відвідати будинок дитини чи інтернат і організувати там невелике свято для дітей;

-          Після Літургії можна запросити людей переглянути художній фільм на тему сирітства;

-          Зібрати людей, які виявили бажання працювати з дітьми-сиротами для спільної розмови. Важливо спробувати допомогти їм, скерувавши до відповідних благодійних організацій.

-          Запросити на зустріч з парафіянами представників організації, що працює з дітьми-сиротами або ж з прийомними сім’ями.

-          Попросити катехитів під час занять молитися за дітей-сиріт, розповісти і обговорити якусь історію на тему сирітства і поговорити з дітьми, адже часто дитина з неповної сім’ї може зазнавати кривди від однолітків.

-          Якщо є можливість, організуйте невеликі подарунки для дітей з кризових або неповних родин;

-          Подумайте над створенням ініціативної групи дорослих або волонтерів-молоді, завданням яких буде відвідувати дітей в дитячому будинку, інтернаті або ж у кризових сім’ях.

Молитва за дітей сиріт

Всемогутній і Милосердний Боже, наш Небесний Отче! До Тебе заносимо сьогодні наші вдячні і благальні молитви. Дякуємо Тобі за дар життя кожної людини і кожної дитини.

Ласкаво просимо Тебе, Небесний Отче: поблагослови дітей-сиріт, покинутих, позбавлених батьківської турботи та любові. Зігрій їхні серця, збери їх під Свої крила, щоб вони відчули Твоє піклування, сповнене любові і милосердя та втішилися радістю, що у Тобі мають найкращого Батька. Зціли їхні серця від зранень фізичних і духовних. Вилий на них повноту Твоєї любові і Твого милосердя. Поблагослови, Небесний Отче, усіх людей і всі сім’ї, які опікуються сиротами, щоб Твій мир і Твоя благодать завжди перебували з ними.

А Ти, Пресвята Богородице, Мати і Заступнице наша, потіхо і прибіжище сиріт, покрий своїм небесним Покровом усіх дітей та будь для них ласкавою і люблячою Матір’ю. Амінь.

За повідомлення прес-служби Карітасу СДЄ

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори