SDE

БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» здійснює заходи присвячені Європейського дня боротьби з торгівлею людьми [фото]

12 жовтня 2016
Друк E-mail
До прикладу, нещодавно у Карітасі відбувся регіональний круглий стіл на тему «Торгівля людьми: минуле чи сьогодення? Стан реалізації Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми». БФ «Карітас» відновив роботу консультативного центру з протидії торгівлі людьми. Протягом цього часу Центр працює у двох основних напрямках: веде превентивну діяльність та надає підтримку людям, які потерпіли від торгівлі людьми. Із травня місяця 10 осіб із нашого регіону, що потерпіли від торгівлі людьми отримали реінтеграційну допомогу.

Торгівля людьми – це трудова експлуатація, примусова вагітність, вилучення органів, жебрацтво, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення з метою наживи, втягнення у злочинну діяльність.

Основними заходами організації в превентивній сфері роботи є тематичні тренінги. За даний період проведено понад 15 тренінгів та 6 семінарів для безробітніх осіб, студентів, школярів, старших класів. Найуспішними превентивними заходами вважаємо: щорічну десятиденну пішу прощу родин трудових мігрантів; конкурс малюнка «Світ без насильства» та публікація інформаційних листівок, зустрічі із депутатами сільських рад, місцевими священиками, сім’ями заробітчан, велопробіг із ГО «Вело Дрогобич», який відбудеться 18 жовтня до Європейського Дня боротьби із торгівлею людьми.

Координатор проектів "Карітас України" по запобіганню торгівлі людьми Наталія Голинська зазначила, що за останні роки різко зросла внутрішня та зовнішня міграція і це негативно вплинуло особливо на найуразливіші соціальні групи населення. Зростає і кількість випадків торгівлі людьми, таких як трудова експлуатація, вилучення органів, примусове жебрацтво, усиновлення з метою наживи.

У свою чергу представник Львівського обласного департаменту соціального захисту, Немчук Микола зазначив, що 238 осіб в Україні постраждали від торгівлі людьми в 2016-му році. Закликав доброзичливо допомагати постраждалим людям, які звертаються по допомогу. Також зазначив, що в Україні потерпілі від торгівлі люди отримують ліки, медичне обстеження, також певну грошову компенсацію.

В роботі круглого столу активну участь взяли представники державних органів регіону, зокрема начальник відділу сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Микола Немчук, заступники керівника управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької райдержадміністрації, провідні спеціалісти, представники Борислава, Стрия, ГО «Жіночі перспективи» та інші.

Навіть у 21ст. ми, однак, бачимо випадки наруги над людьми, їх експлуатацію, приниження їхньої гідності та позбавлення їх прав та свобод. Тобто торгівля людьми в теперішній час набуває більш витончених завуальованих форм, але попри це все вона існує, не є менш жорстокою і, на жаль, не зникає. Ми ж працівники «Карітасу», робимо все, що в наших силах, щоб подолати це ганебне явище та допомогти тим, хто цього потребує.

Уляна ЯЖИК,pr-менеджер БФ "Карітас СДЄ"

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори